Sisteme de supraveghere video

Beneficii ale instalarii unui sistem de supraveghere video
Nevoile clienților de a implementa sistemele video
Descrierea sistemelor de supraveghere video
De ce sa utilizam sistemele de supraveghere video?
Structura sistemelor

Beneficii ale instalarii unui sistem de supraveghere video

Camerele de securitate cresc siguranța generală

Ajută la prevenirea sau identificarea furtului sau a fraudei

Îmbunătățește costul asigurărilor

Percepția îmbunătățită a preocupărilor pentru siguranța clienților si angajatilor

Reduererea riscul de vandalism si protejează împotriva jafului

Îmbunătățirea productivității angajaților și a fluxului operațional

Creșteerea vânzărilor prin soluțiile de analiza video

24/7 Pacea minții

Punerea în aplicare a legii cu ajutorul camerelor de securitate

Este rentabilă și scalabilă

Oferă o înregistrare a tuturor activităților din afacerea ta

Reducerea nevoii de a angaja personal suplimentar de securitate

Identificarea amenințării furturilor înainte de a se întâmpla

Nevoile clienților de a implementa sistemele video

Camerele de supraveghere video au fost folosite pentru prima dată de germani pentru a observa lansarea rachetelor V2, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. De atunci, camerele video au evoluat în tehnologia completă si complexa a sistemelor de supraveghere video, integrate cu alte sisteme de securitate, pe care o cunoaștem și o folosim astăzi, pentru siguranta zilei de maine.

De la clădiri publice, la birouri private, de la fabrici, pana la mici ateliere, de la malluri, pana la magazine mici, de la ansambluri rezidentiale, pana la locuințe individuale, camerele de supraveghere video amplasate strategic de catre specialistii HighTech Security Romania sunt utilizate eficient pentru a vizualiza evenimentele pe măsură ce apar, pentru a analiza fluxuri de oameni, precum și pentru a captura si inregistra imagini pentru vizioanare ulterioara.

Prin implicarea in procesul de identificare profunda a nevoilor fiecarui beneficiar, ne ajutam clientii să înțeleagă rolul si avantajele sistemului lor de supraveghere în diferitele zone ale proprietatii lor, să documentam si sa stabilim fluxul ideal de lucru pentru această cerință operațională înainte de a trece la proiectare.

Abia atunci putem selecta cele mai potrivite solutii, rezoluții și lentile pentru camere, să proiectăm montarea, puterea și transmisia adecvate și să stabilim modul în care ar trebui înregistrate și afișate acele imagini, pentru a răspunde utilizatorilor, asigurând conformitatea și funcționând în limitele mediului.

Descrierea sistemelor de supraveghere video

Solutiile de supraveghere video constau în colectarea, transmiterea, vizualizarea, înregistrarea și analiza imaginilor captate de camerele video, fiecare dintre aceste procese fiind revoluționate prin tehnologie avansata de-a lungul timpului, reducând costurile, crescand rezolutiile, capacitatea de stocare, de transmisie la distanta si de analiza a imaginilor inregistrate.

De la dezvoltarea sa în 1942, sistemele de supraveghere video au suferit modificări si imbunatatiri senzationale si spectaculoase. În timp ce, odată, tehnologia putea fi folosită doar pentru a observa imagini în direct, aceasta s-a dezvoltat rapid într-un sistem de înregistrare care permite utilizatorilor să vizualizeze și să păstreze datele, iar in ultimii ani, prin solutii de inteligenta artificiala ( AI ) permite o analiza a miscarii oamenilor, masinilor, obiectelor sau identificarea fetelor sau purtarii echipamentelor de protectie SSM.

Aceasta evolutie revolutionara a făcut din aceasta, tehnologia de securitate supremă. Astăzi, proprietarii de proprietăți de pretutindeni folosesc tehnologia CCTV pentru a beneficia de siguranta conferita de sistemele de supraveghere video.

De ce sa utilizam sistemele de supraveghere video?

Tehnologia CCTV a dat naștere industriei de supraveghere video, care a oferit o serie de soluții de siguranță pentru proprietarii de proprietăți, forțele de ordine și proprietarii de afaceri de pretutindeni. Pe măsură ce nevoile consumatorilor au crescut și s-au schimbat, industria a mers cu ea, oferind produse mai bune, cu performanțe și fiabilități îmbunătățite.

Cu sisteme disponibile în toate gamele de prețuri și fiecare oferind niveluri diferite de securitate, CCTV s-a dovedit a fi una dintre cele mai accesibile tehnologii de prevenire a pierderilor și monitorizare a siguranței disponibile pe piață astăzi.

Sistemele de supraveghere video permit vizualizarea mai multor locații, de catre mai multe persoane sau chiar integrarea in dispecerate sau cu alte sisteme de securitate. Acesta este un avantaj distinct si unic atunci când protejăm limitele unui perimetru, deoarece reduce costurile personalului, dar si interioarele obiectivelor, totul fiind sub control si supraveghere.

Structura sistemelor

Dupa forma: acestea pot fi:

  • Camere de tip dome, acele camere mici si semisferice, care se monteaza de regula pe tavan. Acestea se instaleaza de regula la interior, iar unele au inclusiv microfon incorporat. Acestea se monteza de regula pe o doza, in care se fac conexiunile de semnal si de alimentare.
  • Camere de tip bullet sau tun. Se monteazå de regula la exterior. Acestea au vizibilitate pe timp de noapte de la 20 m pana la 100 ml, in functie de tipul si capacitatea lumii IR ( infrarosu )
  • Camerele de tip speed dome sunt in general tot de exetiror, dar exista Modele si de interior.

Dupa lentila

Lentilele pot varia destul de mult, de la 1,2 mm pana la peste 90 mm, dar pot fi si lentile varifocale a caror distanta focala se poate modifica dupa necesitatile beneficarului. Cu cat lentila este mai mica, unghiul orizontal de vizualizare este mai mare, ajungand pentru lentila de 2,8 mm sa aiba pana la 110*, dar distanta la care imaginea este buna se opreste undeva la 15 ml. Cu cat lentilele sunt mai mari, cu atat unghiul de vizualizare scade, dar creste distanta la care eficienta.

Dupa rezolutie

Acestea pleaca de 720p (1 Mp) si ajung pana la 8Mp. Cel mai des utilizate rezolutii sunt de 2 Mp si in ultima vreme de 5 Mp. Cu cat rezultia este mai buna, imeginea este mai buna, chiar daca sunt camere echipate ce lentile de 2,8 mm, avand distanta focala mica, dar unghiul de vizualizare foarte bun.

Sursa de alimentare este cea care alimnteaza camerele video si care trasforma curentul electric alternativ din reteaua de alimentare cu energie electrica, in curent continuu de 12V. Acestea sunt de diverse capacitati, in functie de consumul energetic al camerelor si de numarul acestora. Este o componenta extrem de importanta in strunctura unui sistem de supraveghere analogic. Se recomanda sa fie aleasa dupa ce se realizeaza calculul de consum energetic si sa fie autonoma cu ajutorul unui accumulator.

Este deosebit de important si cablul cu care se face transmisia imaginilor de la camera la DVR. Acesta poate si de tip coaxial sau UTP / FTP. Distantele la care se poate instala o camera fata de DVR este undeva pana la 500 ml, daca se utilizeaza conectori de calitate. Se recomanda utilizarea unei protectii mecanice de tip canal dde cablu sau tub pvc.

Sistemul de inregistrare se recomanda a fi instalat intr-un rack ( cutie metalica soecial conceputa pentru a se instala in interiorul sau diverse echipamente de retelistica sau securitate ), complet echipat si avand un UPS. ( este o sursa stabilizatoare, avand in interior accumulatori, pastrand la iesire o tensiune de 230V, in cazul unor pene de curent )

Sunt solutii alese mai ales pentru mediul rezidential sau pentru micile afaceri. In ultimii ani, s-au implementat destul de putine sisteme analogice de anvergura, din cauza faptului ca aceasta solutie are destul de multe limitari.

Sistemele de supraveghere video IP sunt solutia optima pentru solutiile profesionale, utilizate cel mai mult in mediul industrial sau cel de birouri.

Sunt solutii versatile si usor scalabile. Sistemele de inregistrare pornesc de la 4 canale si ajung pana la 256 de canale sau chiar mai mult in cazul utilizarii softurilor profesionale de management si analiza. Numarul setarilor si optiunilor acestor echipamente de inregistrare, NVR-urilor este net mai mare decat in cazul sistemelor DVR si aduc multiple beneficia suplimentare utilizatorilor.

Cablarea se face de tipul unei retele de date, utilizandu-se atat fobra optica, cat si cabluri de tipul UTP / FTP.

Conectarile pe fibra optica, se pot face pana la distante foarte mare de pana la 15 km. In cazul imposibilitatii cablarii, se pot folosi acces pointuri unidrectionale, care de asemenea functioneaza pana la distante de 10-15 km.

Camerele au rezolutii de pana la 15 Mp si toata prelucrarea imaginilor sa face in camera, sistemul NVR putand face accesari si analize mai rapide. Nu se mai folosesc cabluri suplimentare de alimenare, tinand cont ca acestea se alimenteaza PoE ( power over ethernet ) prin cablul UTP / FTP, direct din NVR sau din switch.

NVR-ul si switchurile se recomanda a se instala de asemenea intr-un rack, complet echipat. UPS-ul de asemenea trebuie bine calculat si dimensionat din punct de vedere al consumului energetic, mai ales ca acesta face alimentarea atat a NVR-ului, cat si al camerelor.

Vrei să afli mai multe despre sistemele de supraveghere video? Contactează echipa noastră de specialiști!