Sisteme de supraveghere video

Nimic nu este la voia întâmplării!

Soluțiile bazate pe sisteme de supraveghere video de la HighTech Security Romania iți oferă o imagine clară a afacerii tale și conferă siguranță locuinței tale.

Beneficii ale instalarii unui sistem de supraveghere video
Nevoile clienților de a implementa sistemele video
Descrierea sistemelor de supraveghere video
De ce sa utilizam sistemele de supraveghere video?
Structura sistemelor

Beneficiile instalării unui sistem de supraveghere video

Camerele de securitate cresc siguranța generală 24 din 24, 7 din 7

Ajută la prevenirea sau identificarea furtului sau a fraudei

Implementarea unui sistem de supraveghere video reduce costul asigurărilor

Sistemele de supraveghere video îmbunătățesc semnificativ productivitatea angajaților și fluxul operațional

Îmbunătățeste percepția clienților și angajaților asupra preocupării tale de a crea un mediu sigur si transparent

Reduce riscul de vandalism și protejează obiectivele tale împotriva unui potențial jaf

Oferă posibilitatea unei analize aprofundate si creșterii vânzărilor prin soluțiile de analiză video

Punerea în aplicare a legii cu ajutorul camerelor de securitate

Identificarea comportamentelor atipice și potențialelor furturi

Soluțiile de supraveghere video sunt rentabile și scalabile

Oferă o înregistrare a tuturor activităților din afacerea ta

Reduce nevoia ta de a angaja personal suplimentar de securitate

Nevoile clienților de a implementa sisteme de supraveghere video

De la clădiri publice, la birouri private, de la fabrici, până la mici ateliere, de la malluri, până la magazine mici, de la ansambluri rezidențiale, până la locuințe individuale, soluțiile de supraveghere video proiectate și instalate strategic de către specialiștii HighTech Security Romania sunt utilizate eficient pentru a vizualiza evenimentele pe măsură ce apar, pentru a analiza fluxuri de oameni, precum și pentru a captura si înregistra imagini pentru vizionări ulterioare.

Prin implicarea în procesul de identificare profundă a nevoilor fiecărui beneficiar, ne ajutăm clienții să înțeleagă rolul și avantajele sistemului lor de supraveghere în diferitele zone ale proprietații lor, să documentăm și să stabilim fluxul ideal de lucru pentru această cerință operațională înainte de a trece la faza de proiectare.

Abia atunci putem selecta cele mai potrivite soluții, rezoluții și lentile pentru camere, să proiectăm montarea, infrastructura și transmisia adecvate și să stabilim modul în care ar trebui înregistrate și afișate acele imagini, pentru a răspunde așteptărilor utilizatorilor, asigurând nu doar conformitatea, ci maximizând beneficiile implementării sistemelor de supraveghere video.

Descrierea sistemelor de supraveghere video

Soluțiile de supraveghere video constau în colectarea, transmiterea, vizualizarea, înregistrarea și analiza imaginilor captate de camerele video, fiecare dintre aceste procese fiind revoluționate prin tehnologie avansata de-a lungul timpului, reducând costurile, crescand rezolutiile, capacitatea de stocare, de transmisie la distanta si de analiza a imaginilor inregistrate.

Camerele de supraveghere video au fost folosite pentru prima dată de germani pentru a observa lansarea rachetelor V2, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. De atunci, camerele video au evoluat în tehnologia completă si complexă a sistemelor de supraveghere video, integrate cu alte sisteme de securitate, pe care o cunoaștem și o folosim astăzi, pentru siguranța zilei de mâine.

De la dezvoltarea lor în 1942, sistemele de supraveghere video au suferit modificări și îmbunătățiri senzaționale și spectaculoase. În timp ce, odată, tehnologia putea fi folosită doar pentru a observa imagini în direct, aceasta s-a dezvoltat rapid într-un sistem de înregistrare care permite utilizatorilor să vizualizeze și să păstreze datele, iar in ultimii ani, prin solutii de inteligență artificială ( AI ) permite o analiză a mișcării oamenilor, mașinilor, obiectelor sau identificarea fețelor sau purtării echipamentelor de protecție SSM.

Această evoluție revoluționară a făcut din aceasta, tehnologia de securitate supremă. Astăzi, proprietarii de proprietăți de pretutindeni folosesc tehnologia CCTV pentru a beneficia de siguranța conferită de sistemele de supraveghere video.

De ce sa utilizam sistemele de supraveghere video?

Tehnologia CCTV a dat naștere industriei de supraveghere video, care a oferit o serie de soluții de siguranță pentru proprietarii de proprietăți, forțele de ordine și proprietarii de afaceri de pretutindeni. Pe măsură ce nevoile consumatorilor au crescut și s-au schimbat, industria a mers cu ea, oferind produse mai bune, cu performanțe și fiabilități îmbunătățite.

Cu sisteme de supraveghere video disponibile în toate gamele de prețuri și fiecare oferind niveluri diferite de securitate, CCTV s-a dovedit a fi una dintre cele mai accesibile tehnologii de prevenire a pierderilor și monitorizare a siguranței disponibile pe piață astăzi.

Sistemele de supraveghere video permit vizualizarea mai multor locații, de catre mai multe persoane sau chiar integrarea in dispecerate sau cu alte sisteme de securitate. Acesta este un avantaj distinct si unic atunci când protejăm limitele unui perimetru, deoarece reduce costurile personalului, dar si interioarele obiectivelor, totul fiind sub control si supraveghere.

Structura sistemelor

Sistemul de înregistrare este echipamentul central și cel mai important pentru că gestionează tot sistemul, de aceea este important sa fie bine ales și mai ales bine instalat și configurat.

În funcție de necesitățile tale, sistemul de înregistrare ( DVR – Digital Video Recorder ) se poate clasifica după următoarele criterii:

 • după numărul de canale în functie de numărul camere necesare;
 • după rezoluția de vizualizare; dacă alegi o cameră de rezoluție mare, trebuie să fie suportată de DVR;
 • după rezoluția de înregistrare; unele sisteme au rezoluție mai mare de vizualizare și mai mică de înregistrare;
 • după tehnologia de compresie; în funcție de aceasta sistemul înregistrează mai multe sau mai puține zile;
 • după tipul camerelor suportate; sunt DVR-uri care suportă pe langă camerele analogice si camere IP, crescând astfel numărul de camere pe același DVR;

Acestea sunt cele mai importante criterii, dar mai sunt si altele care pot face diferența intre un sistem eficient și unul ineficient ( capacitatea maxima de stocare, conectivitate internet, intrări / ieșiri audio, ieșiri video ).

Vrei să afli mai multe despre sistemul tău de supraveghere video? 

Camere de supraveghere video sunt echipamentele care preiau imaginea video, o prelucrează în funcție de caracteristicile tehnice și o transmite către DVR. Sunt șase categorii importante și uzuale de camere video.

Camere video tip dome

Se montează pe tavan sau pe o suprafață orizontală, dar pot fi si coborîte pe suport la inălțimea necesară. De obicei se utilizează la interior.

Camere video tip bullet

Se pot instala atât pe suprafețele orizontale, cât și pe cele verticale. Se utilizează și sunt eficiente și la interior și la exterior. Indicat este să fie montate pe o doză.

Camere video tip speed-dome

Camere speed dome au mobilitate crescută, având capacitatea de a fi mișcate pe orizontală, verticală, dar și de a mări imaginea fără a pierde din rezoluție.
Vrei să afli mai multe despre sistemul tău de supraveghere video? 

Camere video tip fish-eye

Sunt camere care filmează 360°, având de fapt mai multe camere care prin softul intern sunt suprapuse. Se montează pe tavan sau pe o suprafață orizontală. De obicei se utilizează la interior.

Camere video termice

Sunt camere specifice care pot vedea la distanțe foarte mari, de până la 2 km. Identifică căldura obiectelor si diferențiază omul, mașina sau animalul.

Micro-camere

Sunt camere cu aplicabilitate specială. Fiind de dimensiuni extrem de reduse, acestea se pot masca in diverse obiecte.

Vrei să afli mai multe despre sistemul tău de supraveghere video? 

În funcție de necesitățile tale, camerele video se pot clasifica după următoarele criterii:

 • dupa rezolutie, pornind de la 1 Mp (720p) si ajungand pana la 8 mp (4k);
 • dupa tipul lentilei pot fi fixe, varifocale sau cu zoom motorizat
 • dupa distanta focala, acestea pot varia de la 1,2 mm pana la 90 mm pentru lentilele fixe;
 • dupa distanta la care ajunge IR-ul, in functie de necesitatile proiectului tau;
 • dupa modul de a se alimenta;
 • dupa tehnologia de fabricatie;

Sursa de alimentare este cea care alimentează camerele video și care trasformă curentul electric alternativ din rețeaua de alimentare cu energie electrică, în curent continuu de 12V. Acestea sunt de diverse capacități, în funcție de consumul energetic al camerelor și de numărul acestora. Este o componentă extrem de importantă în strunctura unui sistem de supraveghere analogic. Se recomanda sa fie aleasă după ce se realizează calculul de consum energetic și să fie autonomă cu ajutorul unui accumulator.

Sunt deosebit de importante și cablurile cu care se face transmisia imaginilor de la camera la DVR și pentru alimentarea la sursa de 12V. Cablul pentru transmisia video poate fi de tip coaxial sau UTP / FTP. Distanțele la care se poate instala o cameră față de DVR este până la 300 ml, dacă se utilizează cablu și conectori de calitate. Cablul de alimentare este indicat să fie de minim 3 x 1 mm pentru distanțe mai mici de 100 ml sau de 3 x 2,5 mm pentru distanțe de pana la 300 ml.

Se recomandă utilizarea unei protecții mecanice de tip jgheab metalic, canal de cablu sau tub pvc care să fie mufat la doza camerei pentru traseele de cabluri. Conexiunile trebuie să fie realizate in doze rezistente la ploaie.

Sistemul de inregistrare se recomandă a fi instalat intr-un rack ( cutie metalica special concepută pentru a se instala in interiorul său diverse echipamente de rețelistică sau securitate ), complet echipat și având un UPS. ( este o sursa stabilizatoare, având in interior accumulatori, păstrând la ieșire o tensiune de 230V, în cazul unor pene de curent )

Sistemele de supraveghere video analogice sunt soluții alese mai ales pentru mediul rezidențial sau pentru micile afaceri, din cauză că nu sunt sisteme ușor de scalat. În ultimii ani, s-au implementat destul de puține sisteme analogice de anvergură, din cauza faptului că această soluție are destul de multe limitări din punct de vedere al distanțelor la care se pot instala camerele față de DVR, al scalabilității sistemelor analogice și al interconectivitații cu alte echipamente de securitate.

Sistemele de supraveghere video IP sunt solutia optima pentru solutiile profesionale, utilizate cel mai mult in mediul industrial sau cel de birouri.

Sunt solutii versatile si usor scalabile. Sistemele de inregistrare pornesc de la 4 canale si ajung pana la 256 de canale sau chiar mai mult in cazul utilizarii softurilor profesionale de management si analiza. Numarul setarilor si optiunilor acestor echipamente de inregistrare, NVR-urilor este net mai mare decat in cazul sistemelor DVR si aduc multiple beneficia suplimentare utilizatorilor.

Cablarea se face de tipul unei retele de date, utilizandu-se atat fobra optica, cat si cabluri de tipul UTP / FTP.

Conectarile pe fibra optica, se pot face pana la distante foarte mare de pana la 15 km. In cazul imposibilitatii cablarii, se pot folosi acces pointuri unidrectionale, care de asemenea functioneaza pana la distante de 10-15 km.

Camerele au rezolutii de pana la 15 Mp si toata prelucrarea imaginilor sa face in camera, sistemul NVR putand face accesari si analize mai rapide. Nu se mai folosesc cabluri suplimentare de alimenare, tinand cont ca acestea se alimenteaza PoE ( power over ethernet ) prin cablul UTP / FTP, direct din NVR sau din switch.

NVR-ul si switchurile se recomanda a se instala de asemenea intr-un rack, complet echipat. UPS-ul de asemenea trebuie bine calculat si dimensionat din punct de vedere al consumului energetic, mai ales ca acesta face alimentarea atat a NVR-ului, cat si al camerelor.

Vrei să afli mai multe despre sistemele de supraveghere video? Contactează echipa noastră de specialiști!