Nimic nu este la voia întâmplării!
Soluțiile bazate pe sisteme de supraveghere video de la HighTech Security Romania iți oferă o imagine clară a afacerii tale și conferă siguranță locuinței tale.
Nimic nu este la voia întâmplării!
Soluțiile bazate pe sisteme de supraveghere video de la HighTech Security Romania iți oferă o imagine clară a afacerii tale și conferă siguranță locuinței tale.
De la clădiri publice, la birouri private, de la fabrici, până la mici ateliere, de la malluri, până la magazine mici, de la ansambluri rezidențiale, până la locuințe individuale, soluțiile de supraveghere video proiectate și instalate strategic de către specialiștii HighTech Security Romania sunt utilizate eficient pentru a vizualiza evenimentele pe măsură ce apar, pentru a analiza fluxuri de oameni, precum și pentru a captura si înregistra imagini pentru vizionări ulterioare.
Prin implicarea în procesul de identificare profundă a nevoilor fiecărui beneficiar, ne ajutăm clienții să înțeleagă rolul și avantajele sistemului lor de supraveghere în diferitele zone ale proprietații lor, să documentăm și să stabilim fluxul ideal de lucru pentru această cerință operațională înainte de a trece la faza de proiectare.
Abia atunci putem selecta cele mai potrivite soluții, rezoluții și lentile pentru camere, să proiectăm montarea, infrastructura și transmisia adecvate și să stabilim modul în care ar trebui înregistrate și afișate acele imagini, pentru a răspunde așteptărilor utilizatorilor, asigurând nu doar conformitatea, ci maximizând beneficiile implementării sistemelor de supraveghere video.
Soluțiile de supraveghere video constau în colectarea, transmiterea, vizualizarea, înregistrarea și analiza imaginilor captate de camerele video, fiecare dintre aceste procese fiind revoluționate prin tehnologie avansata de-a lungul timpului, reducând costurile, crescand rezolutiile, capacitatea de stocare, de transmisie la distanta si de analiza a imaginilor inregistrate.
Camerele de supraveghere video au fost folosite pentru prima dată de germani pentru a observa lansarea rachetelor V2, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. De atunci, camerele video au evoluat în tehnologia completă si complexă a sistemelor de supraveghere video, integrate cu alte sisteme de securitate, pe care o cunoaștem și o folosim astăzi, pentru siguranța zilei de mâine.
De la dezvoltarea lor în 1942, sistemele de supraveghere video au suferit modificări și îmbunătățiri senzaționale și spectaculoase. În timp ce, odată, tehnologia putea fi folosită doar pentru a observa imagini în direct, aceasta s-a dezvoltat rapid într-un sistem de înregistrare care permite utilizatorilor să vizualizeze și să păstreze datele, iar in ultimii ani, prin solutii de inteligență artificială ( AI ) permite o analiză a mișcării oamenilor, mașinilor, obiectelor sau identificarea fețelor sau purtării echipamentelor de protecție SSM.
Această evoluție revoluționară a făcut din aceasta, tehnologia de securitate supremă. Astăzi, proprietarii de proprietăți de pretutindeni folosesc tehnologia CCTV pentru a beneficia de siguranța conferită de sistemele de supraveghere video.
Tehnologia CCTV a dat naștere industriei de supraveghere video, care a oferit o serie de soluții de siguranță pentru proprietarii de proprietăți, forțele de ordine și proprietarii de afaceri de pretutindeni. Pe măsură ce nevoile consumatorilor au crescut și s-au schimbat, industria a mers cu ea, oferind produse mai bune, cu performanțe și fiabilități îmbunătățite.
Cu sisteme de supraveghere video disponibile în toate gamele de prețuri și fiecare oferind niveluri diferite de securitate, CCTV s-a dovedit a fi una dintre cele mai accesibile tehnologii de prevenire a pierderilor și monitorizare a siguranței disponibile pe piață astăzi.
Sistemele de supraveghere video permit vizualizarea mai multor locații, de catre mai multe persoane sau chiar integrarea in dispecerate sau cu alte sisteme de securitate. Acesta este un avantaj distinct si unic atunci când protejăm limitele unui perimetru, deoarece reduce costurile personalului, dar si interioarele obiectivelor, totul fiind sub control si supraveghere.
Sistemul de înregistrare este echipamentul central și cel mai important pentru că gestionează tot sistemul, de aceea este important sa fie bine ales și mai ales bine instalat și configurat.
În funcție de necesitățile tale, sistemul de înregistrare ( DVR – Digital Video Recorder ) se poate clasifica după următoarele criterii:
Acestea sunt cele mai importante criterii, dar mai sunt si altele care pot face diferența intre un sistem eficient și unul ineficient ( capacitatea maxima de stocare, conectivitate internet, intrări / ieșiri audio, ieșiri video ).
Camere de supraveghere video sunt echipamentele care preiau imaginea video, o prelucrează în funcție de caracteristicile tehnice și o transmite către DVR. Sunt șase categorii importante și uzuale de camere video.
În funcție de necesitățile tale, camerele video se pot clasifica după următoarele criterii:
Sursa de alimentare este cea care alimentează camerele video și care trasformă curentul electric alternativ din rețeaua de alimentare cu energie electrică, în curent continuu de 12V. Acestea sunt de diverse capacități, în funcție de consumul energetic al camerelor și de numărul acestora. Este o componentă extrem de importantă în strunctura unui sistem de supraveghere analogic. Se recomanda sa fie aleasă după ce se realizează calculul de consum energetic și să fie autonomă cu ajutorul unui accumulator.
Sunt deosebit de importante și cablurile cu care se face transmisia imaginilor de la camera la DVR și pentru alimentarea la sursa de 12V. Cablul pentru transmisia video poate fi de tip coaxial sau UTP / FTP. Distanțele la care se poate instala o cameră față de DVR este până la 300 ml, dacă se utilizează cablu și conectori de calitate. Cablul de alimentare este indicat să fie de minim 3 x 1 mm pentru distanțe mai mici de 100 ml sau de 3 x 2,5 mm pentru distanțe de pana la 300 ml.
Se recomandă utilizarea unei protecții mecanice de tip jgheab metalic, canal de cablu sau tub pvc care să fie mufat la doza camerei pentru traseele de cabluri. Conexiunile trebuie să fie realizate in doze rezistente la ploaie.
Sistemul de inregistrare se recomandă a fi instalat intr-un rack ( cutie metalica special concepută pentru a se instala in interiorul său diverse echipamente de rețelistică sau securitate ), complet echipat și având un UPS. ( este o sursa stabilizatoare, având in interior accumulatori, păstrând la ieșire o tensiune de 230V, în cazul unor pene de curent )
Sistemele de supraveghere video analogice sunt soluții alese mai ales pentru mediul rezidențial sau pentru micile afaceri, din cauză că nu sunt sisteme ușor de scalat. În ultimii ani, s-au implementat destul de puține sisteme analogice de anvergură, din cauza faptului că această soluție are destul de multe limitări din punct de vedere al distanțelor la care se pot instala camerele față de DVR, al scalabilității sistemelor analogice și al interconectivitații cu alte echipamente de securitate.
Sistemele de supraveghere video IP sunt solutia optima pentru solutiile profesionale, utilizate cel mai mult in mediul industrial sau cel de birouri.
Sunt solutii versatile si usor scalabile. Sistemele de inregistrare pornesc de la 4 canale si ajung pana la 256 de canale sau chiar mai mult in cazul utilizarii softurilor profesionale de management si analiza. Numarul setarilor si optiunilor acestor echipamente de inregistrare, NVR-urilor este net mai mare decat in cazul sistemelor DVR si aduc multiple beneficia suplimentare utilizatorilor.
Cablarea se face de tipul unei retele de date, utilizandu-se atat fobra optica, cat si cabluri de tipul UTP / FTP.
Conectarile pe fibra optica, se pot face pana la distante foarte mare de pana la 15 km. In cazul imposibilitatii cablarii, se pot folosi acces pointuri unidrectionale, care de asemenea functioneaza pana la distante de 10-15 km.
Camerele au rezolutii de pana la 15 Mp si toata prelucrarea imaginilor sa face in camera, sistemul NVR putand face accesari si analize mai rapide. Nu se mai folosesc cabluri suplimentare de alimenare, tinand cont ca acestea se alimenteaza PoE ( power over ethernet ) prin cablul UTP / FTP, direct din NVR sau din switch.
NVR-ul si switchurile se recomanda a se instala de asemenea intr-un rack, complet echipat. UPS-ul de asemenea trebuie bine calculat si dimensionat din punct de vedere al consumului energetic, mai ales ca acesta face alimentarea atat a NVR-ului, cat si al camerelor.